Tanévnyitó ünnepély


A Magyar Népmese Napja - szeptember 30.

A Magyar népmese napja alkalmából mesedélutánt tartottunk a napköziben. Játékokkal, izgalmas feladatokkal adtak számot a tanulók előzetes felkészülésükről.


Zenei világnap – október 1.

A zenei világnapot évek óta megünnepljük iskolánkban. Az idei tanévben egy jókedvű program kerekedett a kánonokból és a tapsjátékokból.


Az állatok világnapja – október 4.

Az állatok világnapja alkalmából vetélkedőt tartottunk a napköziben. Sok érdekes, változatos feladattal elevenítettük fel az állatokról szóló ismereteket. Kitértünk az állattartáshoz kapcsolódó felelősségre, az állatvédelemre.


Az aradi vértanúk napja - október 6.

Méltón emlékeztünk meg ebben a tanévben is az aradi vértanúk napjáról.

A 3-4. osztályosok színvonalas műsort adtak elő.


Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja - október 23.

1956. október 23-ra egy verses - dalos összeállítással emlékeztünk meg, melyet a 3-4. osztály adott elő.


Egészségnap

Október végén megtartottuk az egészségnapot. A tanulók egy kiránduláson vettek részt a Rinyánál. Itt játékos ügyességi feladatokat oldottak meg, majd visszatérve az iskolába egészséges ételeket fogyasztottak tízóraira. Azután egy szellemi vetélkedő következett, melynek során az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket elevenítettük fel.


Csibeavató

Ismét megrendeztük hagyományos csibeavatónkat, melynek keretein belül a kis elsősök különböző ügyességi próbákon vesznek részt a felsőbb osztályosok segítségével. Majd apró ajándékot kapnak. Azután következik az „eskü”, melynek során megfogadják, hogy jó „kiscsibék” lesznek, nem „csicseregnek” feleslegesen az órákon, mindig megoldják a házi feladatot, beilleszkednek iskolánk életébe, hasznos tagjává válnak.

Az avatást megvendégelés és tánc követte.


Halloween

A napköziben játékos Halloween délutánt tartottunk.

Az első részben kézműves tevékenység volt. Álarcokat készítettek, színeztek a tanulók. A második részben seprűs sorversenyeken vettek részt. Végül seprűs játékokat játszottunk.

Mindenki jól érezte magát.


Mikulás napja

Jól sikerült a Mikulás nap iskolánkban.

Az első szünetben a folyosóra kitett csizmájukban meglepetés csomagot találtak diákjaink. A napköziben pedig Mikulás vetélkedőt tartottunk. Pl.: gyűjtöttünk Mikulás-dalokat, énekeltünk, a téli ünnepkörhöz kapcsolódó szavakat írtunk adott kezdőbetűvel, célba dobtuk a leveleinket Mikulás postaládájába, szaloncukrot hordtunk hurkapálcával, és még sok más érdekes feladatot oldottunk meg.


Karácsony (2018. december)

Karácsonyi kézművesség

Karácsonyi sportvetélkedő

Karácsonyi műsor


Farsang (2019. február)

Február elején megtartottuk hagyományos rendezvényünket, a farsangot. Minden tanuló felöltözött egy-egy ötletes jelmezbe. Vidám vetélkedőn mutathatták be ügyességüket, gyorsaságukat. Zenés játékokkal fokoztuk a hangulatot.
Minden gyermeket elkísérte a szülője.
Ismét kiválóan sikerült a program.


Alapműveleti verseny (2019.)


Pénz7 (2019.)

Feladatmegoldás olvasás órán
Elkészült a pénztárcaNőnap (2019. március 8.)

Március 8-án iskolánk 4 fiú tanulója kedves versekkel, dallal köszöntötte a lányokat, és a dolgozókat a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Mindenkinek egy szál szegfűvel kedveskedtek. Szabóné Hegyi Andrea kolléganő készítette elő a meglepetést.


Március 15. (2019. március 15.)

Március 14-én megemlékeztünk az 1848 március 15-i eseményekről. Versekkel, dalokkal, ötletes koreográfiával ünnepeltünk meg ezt a jeles napot. A műsor után megkoszorúztuk az iskola előtti parkban Kossuth Lajos szobrát. A színvonalas műsort az 1-2. osztályosok adták elő, a dalokat csengő hangon énekelte az énekkar.


A víz világnapja (2019. március 22.)

A víz világnapját március 22-én tartjuk. Ebből az alkalomból a napköziben egy-egy tablót készítettek az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok. Nem feledkeztek meg a természetvédelemről, a takarékoskodásról és az egészséges életmódról sem a vízhez kapcsolódóan.


Nyuszi futóverseny (2019. április)

Ismét megrendeztük húsvét előtt hagyományos Nyuszi futóversenyünket.
A gyerekek nagy izgalommal készültek rá. Külön csoportban versenyeztek az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok.
A nyertesek egy-egy csokinyulat kaptak ajándékba.


Anyák napi műsor (2019. május)

Tanulóink megható versekkel, dalokkal, saját készítésű ajándékokkal köszöntötték édesanyjukat az ünnepségen.


Szépolvasó verseny (2019. április)

Ismét megrendeztük a szépolvasó versenyt iskolánkban. A résztvevők izgatottan készültek. A kicsik verseket, a nagyobbak meséket olvastak. A győztesek örültek az apró ajandékoknak.


Aszfaltrajz verseny (2019. május)

Hagyományos rajzversenyünkön a gyermeknap és a nyár volt a téma. Legtöbben a gyermeknapot választották a friss élmények miatt. Ötletes, szép rajzok készültek. A nyertesek oklevelet és apró jutalmakat kaptak.


Gyermeknap (2019. május)

A hagyományok szerint a Roma Önkormányzat támogatásával nagy sikerű gyermeknapot rendeztünk május 23-án. Az óvodás és iskolás gyerekek boldogan ugráltak, csúszkáltak a légvárban és a csúszdán. Gyümölccsel, édességekkel lepte meg a népes sereget a Roma Önkormányzat. A tantestület játékos, vidám feladatokkal járult hozzá a vidám naphoz.


Népdal éneklési verseny (2019. május)

Május végén került sor ismét a népdal éneklési verseny megrendezésére. A program elején kánonokat énekeltünk. Mind a csoportok, mind az egyéni versenyzők nagyon lelkesek voltak, csengő hangon énekelték a kiválasztott két népdalt. Jó hangulatú, sikeres volt a rendezvényünk.