Tanévnyitó ünnepély

Kis csapatunk örömmel várta a tanévkezdést.


Állatok világnapja - 2019. október 3.

2019. október 3-án az állatok világnapja alkalmából vetélkedő keretében foglalkoztunk az állatokkal, az állatvédelemmel.


Október 23-i ünnepély

2019. október 22-én emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról.


Csibeavató

Hagyományainkhoz híven ismét felavattuk a kis elsős tanulóinkat a csibeavató keretében.

A 2-3. osztályosok segítségével ügyességi feladatokat oldottak meg a kicsik, majd fogadalmat tettek, hogy az iskola szorgalmas, fegyelmezett, jó tanulói lesznek. Végül kis ajándékot kaptak.


Halloween

Nagy izgalommal várták diákjaink a halloween délutánt.

Kézműves foglalkozáson ötletes figurákat és papírtököt készítettek, majd egy, a témához kapcsolódó ügyességi vetélkedővel folytatódott a program, végül játékok, vendéglátás és tánc zárta a napot.


Mesevetélkedő

Ismét megrendeztük iskolánkban a Mesevetélkedőt. A tanulók három csoportban versenyeztek. A kiválasztott, megismert hat mesével kapcsolatban kaptak változatos, izgalmas feladatokat. Utolsó mozzanatként egy-egy rövid mesét báboztak el.


Egészségnevelési nap

Hagyományos egészségnevelési napunk egy rövid kirándulással kezdődött, amelyen ügyességi feladatokat oldottak meg a gyerekek. Visszaérkezve egészséges finomságokat kaptak a tanulók, majd röviden megbeszéltük az egészséges életmódot. Ezt egy játékos vetélkedő követte, ahol felhasználták a diákok az ismertetőben elhangzottakat.

Kirándulás

Játékos feladatok kirándulás közben

Vendéglátás a kirándulás után

Egészségnevelési ismeretek

Játékos egészségnevelési vetélkedő

 


Mikulás – napi programok

Mikulás napja vidáman telt iskolánkban. Délelőtt kézműveskedtek a gyerekek, majd megkapták a szülőkkel együttműködve beszerzett Mikulás csomagokat. A polgármestere úr is megjelent az ajándékaival. Ebédkor egy „elveszített” Mikulás-csomagot találtak az orvosi rendelő ablakában. Délután a napköziben vetélkedőt tartottunk sok érdekes ügyességi feladattal, majd a tornateremben sorversenyekkel folytattuk. Nagyon jól sikerült ez a nap.

vetélkedő


Karácsonyi projekt

Projektünk az adventi gyertyagyújtással kezdődött. A gyerekek minden adventi héten 3-3 feladatot kaptak. A következő gyertyagyújtáskor beszámoltak a teljesítésükről. Odaillő dalok éneklése közben gyújtottuk meg a gyertyákat, majd egy kis megvendégelés következett. Az adventi naptárból minden nap előkerült egy kicsi meglepetés. Mikulás napja alkalmából délelőtt egy csomagot kapott minden tanuló a szülők együttműködésével, majd délután egy vidám Mikulás-vetélkedőt tartottunk a napköziben. A következő napokban egy-egy levelet küldtek a gyerekek a Jézuskának a karácsonyi kívánságaikkal, melyet a postán fel is adtak. Karácsony közeledtével sorra születtek a kézműves alkotások. Egyik alkalommal a szülőknek készült egy csinos karácsonyi csomag kekszgolyókkal. Sok feladatot oldottak meg a tanulók a tanórákon és a napköziben, amelyek a karácsonyhoz kapcsolódtak. Az ünnepi műsoron a szülők is részt vettek. Családias, meghitt hangulatban versekkel, dalokkal, táncokkal leptük meg őket. A karácsonyfa alatt vártak a levélben kért ajándékok, melyek különböző adományokból jöttek össze. Végül a tanító néniknek egy-egy meglepetés karácsonyi dalt énekeltek a gyerekek.

Adventi gyertyagyújtások, adventi naptár

Kézműves foglalkozások, feladatok

Karácsonyi műsor, ajándékozás


Népdalverseny

Január 30-án került sor hagyományos népdaléneklési versenyünkre. Minden tanuló részt vett. Lelkesen készültünk. A műsor elején és a végén vidám kánonokat énekeltünk. 11 egyéni és 4 csoport versenyzett. Jól sikerültek a produkciók. A szülők is részt vehettek ezen a programon. Mindenki jó érzéssel távozott.


Félévi jutalom

Január 31-én hagyományainkhoz hűen a félévi bizonyítvány osztás alkalmából jutalmat kaptak tanulóink félévi teljesítményük alapján. Egy-egy kisebb-nagyobb, egészséges finomságokból álló csomaggal díjaztuk teljesítményüket.


Farsang

Február 6-án tartottuk meg a farsangi felvonulást. Minden tanuló felöltözött. Boldogan vonultak a pókemberek, a hercegnő, a varázsló, a virágáruslány és társaik. A bemutatkozást egy közös táncbemutató követte egy lendületes farsangi polkára. Négy lány, később egy fiú is önállóan betanult koreográfiát adott elő egy-egy modern zenére. Nagy sikert arattak. Ezek után kerültek sorra az ügyességi versenyek, majd kedvenc zenékre ment a közös tánc, végül elérkezett a várva várt tombolasorsolás. Senki sem ment haza üres kézzel. Minden tanulót elkísért legalább egy hozzátartozója. Néhányan rágcsálnivalóval, üdítővel segítették gazdagabbá tenni a programot. Voltak, akik a tombolához is hozzájárultak néhány ajándékkal. Kiváló hangulatban telt a rendezvény.


Következő esemény helye

...