previous arrow
next arrow
Slider

Tehetséggondozás

Hogyan? Mit? Miért? Már értem a körülöttem lévő „világot”

Hogyan? Mit? Miért? Már értem a körülöttem lévő „világot” címmel indult a 2018/2019-es tanévben a természettudományok területen tehetséges felső tagozatos tanulóink tehetséggondozása.

A fejlesztést az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja segítségével valósíthattuk meg. A tanév során a tanulók élmény- és felfedezés központú, komplex tehetséggondozó programot ismerhettek meg. A program során, a diákok számos kísérletet figyelhettek meg, valósíthatták meg. A tehetségígéretek a témák feldolgozása során tanulási módszerek színes palettáival ismerkedhettek meg. A szakkörösök az alábbi tárgyiasult alkotásokat készítették el (makettek, modellek, tudományos kiállítás, interaktív bemutatók).

Készül a méretarányos Naprendszer makett
Naprendszer makett
Fosszíliák készítése
Csillagrendszer makett
Holdfázisok megfigyelése papírmakett, háttérben Naprendszer makettek
Néhány kép ezekről:

Tehetségiígéreteink a tanév során két alkalommal (november, májusban) az "érdeklődők" előtt is bemutatták szerzett tudásukat, "szakértelmüket".

Emellett tudományos kiállításon csodálhatták meg a vendégeink a tanulók vulkán különlegességeit, melyek működésükkel varázsolták el a látogatóinkat.